Tort de clatite

de vickyduta in Torturi, 27 Noi 2010 | 12767 vizualizari

 

Un tort ce se prepara foarte usor si care are un mare avantaj, se poate manca in maxim 20 minute de la prepararea lui.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 200g faina
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua

Ingrediente crema:

  • 100 ml lapte
  • 200g frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 50g zahar
  • 2 oua

Pentru decor:

  • 100g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,

adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase,

Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema,

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat laptele si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele,

Coacerea clatitelor:

Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos. Mie una mi-au iesit in jur de 12 clatite,

Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat.

Asamblarea tortului:

Pe un platou se pune o clatita se adauga crema, se intinde crema pe toata suprafata clatitei, apoi se adauga alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie o clatita.

L-am ornat cu ciocolata topita, si am ras putina ciocolata.


Va doresc pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deyutzky 1

20.05.2011, 00:44

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:27

o bunatate

Ligia Bxl 1

12.11.2013, 20:17

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata si frisca