Tort de clatite

de vickyduta in Torturi, 27 Noi 2010 | 12726 vizualizari

 

Un tort ce se prepara foarte usor si care are un mare avantaj, se poate manca in maxim 20 minute de la prepararea lui.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 200g faina
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua

Ingrediente crema:

  • 100 ml lapte
  • 200g frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 50g zahar
  • 2 oua

Pentru decor:

  • 100g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,

adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase,

Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema,

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat laptele si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele,

Coacerea clatitelor:

Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos. Mie una mi-au iesit in jur de 12 clatite,

Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat.

Asamblarea tortului:

Pe un platou se pune o clatita se adauga crema, se intinde crema pe toata suprafata clatitei, apoi se adauga alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie o clatita.

L-am ornat cu ciocolata topita, si am ras putina ciocolata.


Va doresc pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deyutzky 1

20.05.2011, 00:44

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:27

o bunatate

Ligia Bxl 1

12.11.2013, 20:17

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite