Un tort ce se prepara foarte usor si care are un mare avantaj, se poate manca in maxim 20 minute de la prepararea lui.
Ingrediente clatite:
Ingrediente crema:
Pentru decor:
Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,
adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase,
Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema,
Preparare crema:
Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat laptele si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele,
Coacerea clatitelor:
Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos. Mie una mi-au iesit in jur de 12 clatite,
Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat.
Asamblarea tortului:
Pe un platou se pune o clatita se adauga crema, se intinde crema pe toata suprafata clatitei, apoi se adauga alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie o clatita.
L-am ornat cu ciocolata topita, si am ras putina ciocolata.
Va doresc pofta buna!!!