Tort de clatite

de vickyduta in Torturi, 27 Noi 2010 | 13241 vizualizari

 

Un tort ce se prepara foarte usor si care are un mare avantaj, se poate manca in maxim 20 minute de la prepararea lui.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 200g faina
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua

Ingrediente crema:

  • 100 ml lapte
  • 200g frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 50g zahar
  • 2 oua

Pentru decor:

  • 100g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,

adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase,

Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema,

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat laptele si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele,

Coacerea clatitelor:

Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos. Mie una mi-au iesit in jur de 12 clatite,

Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat.

Asamblarea tortului:

Pe un platou se pune o clatita se adauga crema, se intinde crema pe toata suprafata clatitei, apoi se adauga alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie o clatita.

L-am ornat cu ciocolata topita, si am ras putina ciocolata.


Va doresc pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deyutzky 1

20.05.2011, 00:44

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:27

o bunatate

Ligia Bxl 1

12.11.2013, 20:17

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite-post