Tort de mere

de ralu_ca in Torturi, 10 Feb 2013 | 37096 vizualizari

 

deliciosssssss

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 9 - 10 mere
  • gem
  • Aluat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 3 -4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • Deasupra :
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul si se amesteca pana devine omogen. Merele, dupa ce au fost curatate si scobite, se aseaza unul langa altul, iar golul se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt coapte se toarna aluatul.

Aluatul: Intr-un vas punem ouale si zaharul pe care le batem foarte bine (cu mixerul), apoi adaugam faina si 1 lingura pesmet.

Cratita se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace aluatul (testul cu scobitoarea). Se rastoarna fierbinte pe platou si se pudreaza cu scortisoara.

Se poate servi si cu frisca.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5
Tort de mere-6
Tort de mere-7
Tort de mere-8
Tort de mere-9
Tort de mere-10
Tort de mere-11
Tort de mere-12
Tort de mere-13
Tort de mere-14
Tort de mere-15

COMENTARII (10)

mamaieelena

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:38

super bun

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 13:17

Alina26

Alina26 1

23.06.2015, 13:15

super reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!