Tort de mere

de nicoleta_girl in Torturi, 25 Sep 2013 | 3624 vizualizari

 

Yamyyy!!! Cand spun tort de mere ma gandesc la un desert racoros, aromat si delicios! O combinatie de blat foarte insiropat cu o crema de zahar ars peste in care gasim merele aromate, moi, cu nuca si dulceata in el. Iar pe deasupra un strat de fisca minunat! Sunt sigura ca va deveni si reteta ta preferata!

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar pentru caramelizat, 4 linguri pentru crema si 6 linguri pentru blat
  • 6-7 mere mari
  • miez de nuca
  • dulceata (de care preferi)
  • unt
  • 1 l lapte
  • 12 oua ( 6 pentru crema de zahar ars, 6 pentru blat)
  • 6 linguri de faina
  • zahar vanilat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar, se roteste cratita astfel incat sa acoperim si peretii vasului. Lasam sa se raceasca. Curatam merele, le scobim in mijloc. Asezam merele in vas si in fiecare punem un miez de nuca, peste dulceata si in final un cub de unt.


Dam la cuptor pana se inmoaie merele. Dupa adaugam crema de zahar ars ( batem 6 oua cu 4 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat, treptat adaugam 1 litru de lapte). Bagam vasul la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.


Pregatim blatul: se separa albusul de galbenus, se bate albusul spuma cu 6 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile, omogenizam si in final 6 linguri de faina. Dupa ce crema s-a copt adaugam compozitia de blat si mai lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.


Lasam vasul la racit putin si dupa punem vasul cu gura in jos pe o farfurie. Dam la frigider pana a doua zi si dupa ornam dupa preferinta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.09.2013, 11:31

Un tort foarte bun si frumos

laura_n 1

26.09.2013, 14:29

buuun! cand il tai? )

nicoleta_girl 1

26.09.2013, 19:39

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume