Desert tort de mere cu crema de zahar ars

de UrsanMihaela in Torturi, 20 Ian 2018 | 4628 vizualizari

 

Acest tort il faceam acum multi ani la mai toate aniversarile.
Am zis anul acesta sa il fac iar, ca imi era dor de un astfel de tort.

 

INGREDIENTE

  • 400 g+ 4 linguri zahar
  • 10-12 mere
  • 9  oua
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet vanilie
  • 800 ml lapte
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere cu crema de zahar ars:

 

  Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile pentru ca zaharul topit sa imbrace tot interiorul.      

  Cat timp se raceste zaharul caramelizat, vom curata merele de coaja si samburi si le vom aseza pe fundul oalei. Jumatatile de mere le vom aseza una langa alta pana acoperim toata partea de jos a oalei. Peste mere se toarna o compozitie de crema de zahar ars formata din : 5 oua batute cu 200 g zahar, 1 lingura faina, vanilie si 800 ml lapte fierbinte.

   Compozitia o vom turna peste merele din oala si punem oala la cuptorul incalzit la 150° C . Se va tine la cuptor pana se coace crema de zahar ars.

   Peste crema de zahar ars coapta se pune o compozitie ca de pandispan formata din : 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faină ( se bat albusurile cu zaharul apoi se pun galbenusurile, faina si uleiul ). Se va tine la cuptor pana se coace si blatul.          

Tortul se toarna imediat pe platou dupa ce am dat cu cutitul intre blat si oala, ca sa se desprinda usor.  Vom pune deasupra un platou pe care il vom rasturna si lasam sa se raceasca. Atentie, trebuie facuta miscarea rapid pentru a nu se rupe blatul şi pentru a nu curge siropul. 
  Tortul il imbracam cu friscă naturală ori putem opta pentru frisca Hulala.

TIPS-URI

1

Tortul se toarna imediat, nu se lasa sa se intareasca zaharul caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

20.01.2018, 23:11

Este preferatul meu Primul tort ce l-am facut in adolescenta

Rocsi 1

22.01.2018, 21:36

Mmm, tort de mere...Il ador!

mirela0911 1

15.02.2018, 08:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza