Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 17 Mar 2016 | 6741 vizualizari

 

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.
Și este preparat la slow cooker Crock-Pot 4,7 L, deci minunăția aceasta de aparat prepară de toate.
 

 

INGREDIENTE

  • 7 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 400 g gem de gutui
  • rahat multicolor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt.

În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.

Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.

Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.

Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.

Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.

Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.

Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.

Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.

Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.

După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.

Pot să vă spun că a ieșit un tort  foarte bun și grozav de aromat.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot