Tort de piscoturi cu crema de vanilie

de T I M E A in Torturi, 6 Oct 2012 | 24374 vizualizari

 

Vreti sa vedeti cum se face un tort super rapid si super gustos? Sincer nici eu nu m-am gandit ca o sa fie atat de bun acest tortulet din piscoturi, budinca si frisca. Dar credeti-ma pe cuvant cand va zic ca chiar e o bunatate si s-a mancat prea repede :))

 

INGREDIENTE

  • 350 gr piscoturi

Crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 100 gr unt

Pentru insiropat:

  • 2 cani de cafea slaba cu 3 lingurite zahar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de vanilie:

Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.


Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.


Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul.


Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, apoi iar crema si tot asa, in final 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.(vedeti in poze)


Dam la frigider minim o ora.


Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava si indepartam folia.


Batem frisca spuma tare si imbracam tortul de piscoturi cu un strat generos. Lasam 2-3 linguri pt ornat.


Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul ( se poate si la cuptorul cu microunde)


Punem o lingurita de ciocolata in frisca pusa deoparte si o mixam apoi ornam tortul.


Iar cu restul de ciocolata trasam dungi si picuram pe margini folosind o punguta gaurita.


Sper ca v-am convins ca e un tort ce merita facut pentru familie :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (46)

Mihaela11_jo 1

16.02.2013, 09:53

Delicios si practic

Toamna07 1

16.02.2013, 11:36

Rapid si cremos,salvez reteta!

T I M E A 1

16.02.2013, 12:47

Mihaela , Toamna ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu