Tort de vară cu blat de bezea

de articook in Torturi, 1 Iul 2010 | 10869 vizualizari

 

Acesta este cel mai bun tort pe care poti sa il faci vara. Este usor de preparat si combinatia de bezea cu frisca si fructe de padure e perfecta.
Reteta am gasit-o la un bucatar irlandez, Donal.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 lingurite faina de malai
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 500 ml frisca
  • 250 g mix fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vară cu blat de bezea:

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata.

Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz.

Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe hartiile de copt, unul mai mic decat celalalt, si pe urma umpleti cercurile cu albusul de ou. Inainte sa turnati compozitia in tava, dati hartia cu putin unt si faina, pentru a fi siguri ca nu se va lipi. Puteti introduce ambele tavi in cuptor lasand spatiu intre ele. Dupa 45 min. sunt gata. Daca mai e nevoie tava care a fost in partea de jos puteti sa o mai lasati cateva minute. Lasati-le la racit.

Bateti frisca pana cand e tare. Pregatiti platoul pe care veti pune tortul, si asezati primul blat de bezea pe urma puneti jumatate din frisca si intindeti-o pe toata suprafata blatului, puneti si al doilea blat de bezea si restul de frisca terminand cu fructele de padure. 

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:

http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vară cu blat de bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si fructe de padure