Tort Diplomat

de adriana_bobu in Torturi, 20 Ian 2011 | 30745 vizualizari

 

Este desrtul ideal pentru o zi de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 cutie frisca (500 g) Hulala
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 portocale
  • 2 kivi
  • o cutie (800 g) compot ananas
  • o cutie piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune gelatina intr-o cana cu apa. Se separa albusurile si se pun intr-un bol unde se bat spuma. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si apoi cu zeama de la compot (fructele pastrandu-se intr-un castron) iar in final se adauga gelatina umflata lasand totul pe foc cca 15 min. Frisca se prepara conform indicatiilor de pe cutie si se amesteca cu albusurile batute si apoi cu compozitia de galbenusuri racorita.


Intr-o oala (vas) captusita cu ceolofan umezit se pune un strat din fructe taiate felii (avand grija sa captusim cu felii si laterala) Apoi se pune 1/3 din compozitie, un strat de fructe de ananas, a doua treime de compozitie si iar presaram fructe de ananas si in sfarsit ultima parte din compozitie peste care punem piscoturile(unul langa altul) Acoperim cu marginile de la celofan si dam la congelator tortul pentru o ora, apoi il lasam in frigider pana-l servim .


In momentul servirii intoarcem oala (vasul) cu fata in jos pe un platou indepartand cu grija celofanul. Se orneaza cu frisca sau se rade ciocolata deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

adriana_bobu 1

12.10.2013, 17:29

bya ralu, babi5

Isabel 1

30.11.2013, 10:09

adriana_bobu 1

01.12.2013, 16:48

merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu