Tort diplomat

de Alinutza80 in Torturi, 28 Mar 2012 | 47632 vizualizari

 

Aveam pofta de tort diplomat, dar nu am facut niciodata, asa ca aseara am incercat si a iesit foarte bun. Baiatul meu cel mare a spus ca imi da nota 10+.

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina foi
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 pachet mare piscoturi
  • fructe de care doriti(eu am pus 1 cutie compot de ananas, 3 kiwi si 1 portocala)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut.

Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.

Galbenusurilese amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se mesteca pana se ingroasa.

Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.

Se bate frisca cu intaritorul, albusurile cu un praf de sare.

Dupa ce crema se raceste se adauga frisca, apoi albusurile si se mesteca incet.

Se imbraca in celofan umezit o cratita destul de inalta. Piscoturile se trec prin sucul de fructe si se imbraca peretii cratitei. Se aseara fructe pe fundel cratitei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi.

Se acopera cratita si se lasa la rece(eu l-am facut aseara si l-am taiat astazi).

Se rastoarna pe un platou, punand platoul peste cratita si intorcand foarte repede.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Alinutza80 1

07.05.2012, 15:05

Multumesc!

gaby_gabytza 1

16.12.2013, 18:16

Aurelia 07_07 1

16.12.2013, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L