Desert tort diplomat

de Alinutza80 in Torturi, 28 Mar 2012 | 56541 vizualizari

 

Aveam pofta de tort diplomat, dar nu am facut niciodata, asa ca aseara am incercat si a iesit foarte bun. Baiatul meu cel mare a spus ca imi da nota 10+!

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina foi
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 pachet mare piscoturi
  • fructe la alegere (eu am pus 1 cutie compot de ananas, 3 kiwi si 1 portocala)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut.

Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se mesteca pana se ingroasa.

Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.

Se bate frisca cu intaritorul, albusurile cu un praf de sare.

Dupa ce crema se raceste se adauga frisca, apoi albusurile si se mesteca incet.

Se imbraca in celofan umezit o cratita destul de inalta. Piscoturile se trec prin sucul de fructe si se imbraca peretii cratitei. Se asaza fructe pe fundul cratitei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi insiropate in suc de fructe.

Se acopera cratita si se lasa la rece (eu l-am facut aseara si l-am taiat a doua zi).

Se rastoarna pe un platou, punand platoul peste cratita si intorcand foarte repede.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu fructe şi mentă