Tort diplomat

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 66617 vizualizari

 

Este delicios, foarte usor de facut si foarte racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 400-500 g frisca
  •  piscoturi - pachet mare, cu 4 randuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Puteti folosi ce fructe vreti, eu o sa va prezint mai multe variante ale tortului, cel mai bun a fost cu piersici proaspete, de vara, romanesti!


Sa trecem la treaba!


Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Daca folositi fructe la conserva(ananas), se pun la scurs sau cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pun la foc impreuna cu laptele. Se adauga o lingura cu faina si se amesteca cu un tel pana se ingroasa. Puteti amesteca la bain-marie sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc, se lasa putin, apoi se pune gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.


Se bate apoi frisca, albusurile se bat si ele spuma. Cand crema este rece se adauga frisca, apoi albusurile, amestecad incet.


Se imbraca cu celofan umezit o oala destul de inalta. Piscoturile se umezesc in sucul de la fructe si se imbraca peretii oalei. Se aseaza fructele pe fundul oalei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi. Se acopera oala si se lasa la rece(de preferat sa se faca tortul seara si sa fie lasat la frigider toata noaptea). Se rastoarna apoi pe un platou.


Iata tortul cu portocale, ananas si kiwi - poza 1 si 2 (o manuta mica fura niste crema :)))


Tortul cu capsuni si o cutie de fructe exotice(compot)- poza 3 si 4


Urmeaza preferatul meu, premiul I, cel cu piersici! Si sectiunea in care am pus si piure de piersici(facut din 2-3 piersici zemoase) si bucatele de piersica si mergeau mai multe, dar mi-a fost teama sa nu se lase - ultima poza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

20.05.2011, 19:33

ella49 1

20.05.2011, 21:36

este foarte bun

gina37 1

15.09.2011, 12:13

se pun la foc impreuna cu laptele ,,,,,, care lapte ? nu ai pus nici o cantitate de lapte, o reteta de k

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta