Tort diplomat

de iri_iri in Dulciuri, 26 Noi 2015 | 4243 vizualizari

 

Este pentru prima oară cand prepar acest tort, dar sunt sigura ca nu va fi ultima........

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 400g pișcoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • O cutie compot de ananas
  • 500g de frișcă lichidă
  • 5 gălbenușuri
  • 500ml lapte
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina
  • 20g gelatină
  • O esenta se vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță , amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină.


Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă.


Cand crema s-a îngroșat o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina , amestecand bine până se încorporează.


Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită. Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.


Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete.


Asamblare:


Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).


Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale, kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .


Eu am ornat deasupra cu felii de portocală si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.

 

TIPS-URI

1

Portocalele după ce au fost taiate cubulete este bine sa le punem intr-o strecuratoare ca zeama sa se scurgă sa nu riscam sa se flescaiasca tortul de la zeama de portocala. Zeama o putem adauga in sucul de ananas pentru a inmuia pișcoturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

iri_iri 1

27.11.2015, 16:00

Motanel

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:51

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:59

Un tort tare frumos!
La multi ani de ziua numelui si multe bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat, cu multa dragoste...