Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni

de Aletta in Torturi, 28 Mai 2017 | 10601 vizualizari

 

Cred ca v-am spus ca am gasit un site minunat Savori Urbane se numeste, este al unor femei talentate din Arad, asa mult imi plac retetele lor si chiar imi ies aproape la fel, doar decorul ptr ca sunt 0 talent la decor, dar sa revin la acest tort care se face din ingrediente putine foarte rapid si este usor de vara si cu CAPSUNI :))
https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-iaurt-si-fructe/

 

INGREDIENTE

  • 500 g iaurt cu 10 %grasime ( eu am folosit pilos, iaurt grecesc )
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g capsuni
  • 200 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina a cate 10 g
  • un plic zahar vanilinat
  • 10 buc piscoturi

Decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • cateva capsuni sau fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni:

Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se topeste si este foarte clara, se ia jos (dureaza 2-3 minute).

Iaurtul se mixeaza cateva secunde cu zaharul pudra si plicul de zahar vanilat, se adauga capsunile date prin blender inainte. Eu am adaugat si 200 ml frisca batuta, pentru un plus de cremozitate si a iesit foarte bun, se amesteca usor si cu frisca si se adauga gelatina. Compozitia va fifoarte lichida, dar la frigider se va inchega frumos.

Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, se toarna toata compozitia, apoi se adauga si piscoturile.

Se da la frigider 6 ore sau peste noapte, eu dupa 6 ore l-am scos, nerabdatoare fiind.

Se decoreaza cu 50 g ciocolata amaruie topita la microunde, 1 minut, se pune intr-o punga i se taie coltul si se spriteaza deasupra. Am decorat cu cateva capsuni.

Pofta buna ! :)

TIPS-URI

1

capsunile se pot inlocui cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

29.05.2017, 20:15

Cu iaurt si fructe mi se pare mult mai bun, pentru ca poti manca o portie mai mare fara sa ti se faca rau!

Aletta 1

30.05.2017, 09:08

asa e Rocsii, e atat de bun si poti manca ca doar contine iaurt si fructe

Adi 1

30.05.2017, 21:50

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura