Tort diplomat cu trandafiri

de Bucataras in Torturi, 11 Apr 2009 | 19177 vizualizari

 

Am pregătit un tort diplomat pe pat de pişcoturi de şampanie. L-am ornat cu frişcă şi decoraţiuni formate din ciocolată topită, apoi am adăugat florile făcute în casă, din caramele. A fost delicios”, este textul care a insotit fotografia trimisa de bucatarasul Catalin!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 450g zahar
  • 250 ml lapte
  • 5 pachete gelatina (50 g)
  • 250 g piscoturi
  • 2 pachetele intaritor de frisca
  • fructe
  • 1000 ml frisca lichida hulala
  • esenta de portocale
  • o ciocolata primola amaruie (57 % cacao)
  • o punga de bomboane gumate sugus
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu trandafiri:

 

Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat 700 ml de frisca lichida cu mixerul dupa care se da la rece.

 

Dupa racire “ciulamaua” se amesteca cu frisca pana la incorporare. Dupa aceea se adauga gelatina dizolvata. Compozitia formata se amesteca cu fructe taiate bucatele mai mici si puse la scurs intr-o strecuratoare.

 

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau de plastic. Deasupra compozitiei se pune un rand de piscoturi. Se da tortul la rece. Se lasa pana a doua zi. Se rastoarna pe un platou, se desprinde folia si se orneaza cu restul de frisca ( in care s-a adaugat intaritor) dupa preferinte. Formele de ciocolata cu care se decoreza se realizeaza prin topirea ciocolatei primola pe bain- marie si realizarea de diferite forme pe hartie de copt. Acestea se introduce in congelator pentru 30 de minute dupa care se aseaza pe tort impreuna cu trandafirii din sugus. Dupa preferinte se pot adauga perle de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

ieri la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

ieri la 00:50

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

de Rocsi 9

pe 21.07 la 22:31

TOP
utilizatori

mihaelar63

5802 puncte

mirela0911

3911 puncte

Rocsi

3310 puncte

 Adi

2700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ardei kapia copti umpluti cu branza
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu salata verde si maioneza

de RODIMUR 7

ieri la 22:30

Tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:01

Chec aromat cu nuci si fructe confiate

ieri la 00:50

Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval

de Rocsi 9

pe 21.07 la 22:31

RETETA RECOMANDATA
Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***