Tort diplomat de mere

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 18252 vizualizari

 

Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros ! Creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

pentru blat :

  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf copt

pentru crema:

  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri gelatina

ptr decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat de mere:

Pentru blat batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase.Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.


Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas.


Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara.


Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim deoparte 100 ml zeama .


Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.


Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.


Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.


Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindempeste crema.


Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte) apoi indepartam inelul din jurul tortului.


Presaram deasupra scortisoara si taiem felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:14

ce bine arata

Panacris 1

26.09.2014, 21:28

elida 1

14.12.2014, 08:52

L-am facut!! E super!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna cu ciocolata si cocos