Desert tort diplomat de mere

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 30936 vizualizari

 

Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros ! Creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf copt

Crema:

  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat de mere:

Blat: Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Crema: Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care  oprim deoparte 100 ml zeama.

Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.

Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.

Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.

Decor: Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindem peste crema.

Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte), apoi indepartam inelul din jurul tortului.

Presaram deasupra scortisoara si taiem felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:14

ce bine arata

Panacris 1

26.09.2014, 21:28

elida 1

14.12.2014, 08:52

L-am facut!! E super!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca