Tort Egiptean si o luna de Bucataras

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 79100 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi si la fiecare foaie se pune :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • CREMA 1
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • CREMA 2
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean si o luna de Bucataras:

Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

CREMA 1

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

CREMA 2

Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim.

Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean si o luna de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Egiptean si o luna de Bucataras-0
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-1
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-2
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-3
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-4
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-5
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-6
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-7
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-8
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-9
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-10
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-11
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-12
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-13
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-14
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-15
Tort Egiptean si o luna de Bucataras-16

COMENTARII (28)

ionela2682

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!