Desert tort Fanta

de mirela0911 in Torturi, 14 Oct 2018 | 16608 vizualizari

 

Copiilor mei le place tare mult prajitura Fanta, iar de data aceasta am zis sa incerc si in varianta de tort. Au fost foarte incantati si bineinteles ca au cerut supliment, nu a fost de ajuns doar o felie! :D :))))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 2 picaturi ulei esential de portocale
  • 200 ml frisca lichida

Pt. galzura:

  • 375 ml suc fanta
  • 1 lg zahar
  • 1 plic budinca de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Fanta:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.

Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se amestca. Se toarna peste galbenusuri si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Peste aceasta compozitie se pun albusurile spuma in 2-3 reprize, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute, apoi se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit bine, se taie in doua pe orizontala.

Crema: Se mixeaza branza cu zaharul pudra, coaja rasa de portocala si picaturile de ulei de portocala. Se toarna in 2 reprize frisca lichida si se mixeaza pana devine mai consistenta. Se lasa deoparte.

Pe un platou se asaza inelul de la forma in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se toarna jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza si se asaza al doilea blat. Se pune restul de crema si se nivelaza.

Intr-o craticioara se pune praful de budinca, zaharul si se toarna sucul. Se amesteca cu un tel si se pune pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa 1 minut sa se racoreasca, apoi se toarna peste stratul de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul, apoi folia alimentara. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cine prefera, poate sa imbrace tortul pe partile laterale cu frisca.

2

Diametrul tavii folosite este de 21 cm.

3

Daca doriti un tort cu un singur strat, folositi o tava cu diametrul mai mare si eventual mai putina branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

18.10.2018, 17:33

foarte aspectuos si bun!

Rocsi 1

19.10.2018, 19:48

Este super, super bun!

mihaelar63 1

30.10.2018, 21:24

Cat de spectaculoasa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort ecler cu capsuni