Desert tort halba cu bere blonda

de claudiaO in Torturi, 18 Sep 2018 | 2971 vizualizari

 

Nu se putea sa trecem cu vedera impinirea a 37 de ani ai sotului meu, fara sa marcam momentul.
Cum altfel, decat cu o petrecere intre prieteni si un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • crema mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata 52% cacao (de la Lidl)
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • crema mousse de ciocolata alba si lime:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana de frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 2 limette (coaja rasa+zeama dupa gust)
  • Sirop - limonada
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort halba cu bere blonda:

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata in smantana incalzita. Dam la rece, apoi batem cu mixerul impreuna cu crema mascarpone.

Pentru crema de lime, topim ciocolata alba in smantana incalzita, dam la rece, apoi amestecam cu mascarpone. Adaugam coaja de la 2 limette si zema din ele, dupa gust, ca sa obtinem o crema acrisoara.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3. Insiropam fiecare blat cu limonada si umplem cu crema, alternand lime, cioco, lime.

Deasupra glazuram torul cu ciocolata topita cu o lingura de smantana si nivelam.

Halba de bere este facuta din blat de rulada si umpluta cu cremele de mai sus. Pe exterior am pus crema de lime amestecata cu colorant galben, iar deasupra frisca. Codita dintr-un covrig :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort halba cu bere blonda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat