Desert tort in patratele

de Merisor in Torturi, 9 Apr 2014 | 77331 vizualizari

 

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de vanilie cu mascarpone. A fost delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua + 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare
  • plus 800 gr compot de piersici(de casa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort in patratele:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de tare, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.

Cernem pe un platou faina si cacaua si le amestecam cu praful de copt, apoi incepem sa le incorporam treptat in compozitia de blat.

La final adaugam nuca macinata si esenta.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.

Tava mea are dimensiunile 15x30 cm si inaltime 10 cm.

Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, dar verificam spre final si cu scobitoarea.

Crema: Amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea si diluam cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugam faina si omogenizam.

Restul de lapte il adaugam fierbinte, amestecam bine si punem vasul la foc mediu.

Amestecam in continuu pana cand crema se va ingrosa ca o budinca, apoi adaugam esenta de vanilie si dam vasul la rece.

Cand se va raci crema o vom amesteca cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Rasturnam blatul pe un platou si il vom decupa in trei parti pe orizontala.

Insiropam fiecare parte de blat cu zeama de la compotul de piersici, dar nu prea mult.

Taiem cateva bucati de piersica in cubulete iar restul le vom taia in sferturi si vom orna tortul cu ele.

Asamblare: Intindem pe prima parte din tort 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica, apoi presam cu a doua parte de blat.

Peste a doua parte de blat, intindem de asemeni 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica si presam cu a treia parte de blat.

Acum vom taia tortul astfel asamblat in trei parti pe verticala si vom proceda asemanator cu crema si cu bucatele de piersica.

Lipim bine partile de tort decupate, ornam deasupra cu crema ramasa, cu ajutorul unui posh si asezam felii de piersica.

Dam tortul la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi putem portiona.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Crema de vanilie trebuie sa fie putin mai tare, pentru ca se va dilua cand se va amesteca cu mascarponele si va deveni cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort in patratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată