Tort Kinder Pingui

de - TABITA - in Torturi, 26 Mar 2014 | 5722 vizualizari

 

Un tort neasteptat de atragator si bun mai ales pentru cei mici. Inspiratie: Miha si Ancuta. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 75 ml smantana pentru frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui:

Pentru blat:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri. Se adauga laptele, uleiul si mierea si se amesteca pana la omogenizare. Albusurile se batem spuma cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza usor in compozitie.


Se imparte aluatul in doua parti egale si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa foile sa se raceasca fara a se scoate hartia de copt.


Pentru crema:


Se mixeaza smantana pana devine pufoasa, iar apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute. Se dizolva gelatina hidratata la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Se adauga treptat laptele condensat si esenta de vanilie peste gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna apoi amestecul peste frisca batuta si se amesteca usor pana se omogenizeaza.


Pentru glazura 1:


Toate ingredientele se topesc la foc mic sau la microunde si se amesteca pana se omogenizeaza.


Pe un platou se aseaza o foaie de blat si se monteaza in jurul ei inelul. Peste blat se pune jumatate din crema si se niveleaza. Se toarna apoi usor glazura 1 si se da tortul la congelator 5 minute, pana cand se intareste glazura. Se scoate tortul de la congelator si se intinde restul de crema, apoi se acopera cu a doua foaie de blat. Se da apoi tortul la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece, se desface inelul.


Pentru glazura 2:


Se pun ingredientele la foc foarte mic si se lasa pana se topesc. Se ia de pe foc si se amesteca bine. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi punem peste tort incepand din mijloc.


Se orneaza dupa preferinte si semai da la frigider pana cand se intareste glazura.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Se poate adauga si esenta de rom daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

27.03.2014, 17:59

delicios

- TABITA - 1

27.03.2014, 18:04

Multumesc Lavinia!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel şi ciocolată