Tort Metru

de lia maria in Torturi, 29 Dec 2010 | 27441 vizualizari

 

Un tort pe care-l prepar cu mare drag, in fiecare ajun de Craciun.
Va invit cu drag sa-l degustati...si de ce nu, sa-l preparati si voi. Este delicios !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 300ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • Crema
  • 400g unt
  • 750g lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • Glazura
  • 400g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Metru:

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.


Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.


Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.


Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.


Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.


Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.


Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

nico_72 1

26.05.2014, 23:06

Sambata am facut "Tort metru",am avut emotii sa fiu sincera din cauza cantitati de apa pe care trebuia sa o amestec cu ulei ( nu stiam cata apa sa pun )am marit prima poza pe care ati postat-o si am vazut cata apa trebuia.Mi-a iesit la fel ca cel postat de dumneavoastra. Doamna Lia Maria,ati avut dreptate ....acest tort este foarte delicios !
Multumesc,pentru reteta !

nico_72 1

26.05.2014, 23:28

Am uitat sa mentionez ceva....ati uitat la crema sa treceti cantitatea de zahar care se freaca cu untul.Eu am folosit zahar pudra.

Adinacarla 1

20.07.2016, 11:29

Arata super!....imi aminteste de copilarie cand mama imi facea des acest tort...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure