Tort " mozaic de toamna "

de anisoara in Torturi, 25 Iun 2010 | 7899 vizualizari

 

Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?

 

INGREDIENTE

  • plicuri cu jeleuri de diferite culori si arome
  • smantana
  • zahar
  • dulceata
  • biscuiti sau blat de tort
  • gelatina
  • vanilina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " mozaic de toamna ":

Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.

Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.



Primul strat :

Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:



  • 2 oua,

  • 1 pahar de zahar,

  • 1 pahar de faina,

  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet


. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.

In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .

Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,



Al doilea strat :



600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.





Al treilea strat:





Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar, un pliculet de zahar vanilat si o lingura suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce crema se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.



Forma de tort se pune la frigider peste noapte ca sa se prinda bine straturile de tort intre ele.



A doua zi se scoate forma si se orneaza dupa gustul fiecaruia.



IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " mozaic de toamna "" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

26.06.2010, 22:52

am revenit cu furcile anisoara

anisoara 1

27.06.2010, 13:05

Fetelor

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:36

ce interesant arata

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)