Tort "Napoleon" (2)

de anisoara in Torturi, 29 Mai 2010 | 61360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de margarina cu procent mare de grasime
  • 1 ou
  • apa calduta - 1 cana
  • 2,5 pahare de faina ( 250 ml volumul paharului )
  • 1 lingura mare de ulei
  • 1 lingura de otet de masa
  • 1 lingurita de zahar fara virf
  • 1 lingurita de sare fara virf
  • pentru crema :
  • 1.5 l de lapte gras
  • 8 oua mijlocii
  • 2 pahare (200 gr) zahar ( depinde de dulceata lui)
  • 4 linguri cu varf de faina 
  • vanilie  
  • sucul unei lamai
  • 300 gr de unt 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Napoleon" (2):

aici am postat o receta de tort NAPOLEON (1), http://www.bucataras.ro/retete/3209/tortul-napoleon-.html, unde aluatul in foi este preparat dupa o metoda rapida.


Acum voi descrie reteta de preparare a foilor in foi de tort dupa urmatoarea metoda :


http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html


acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp.


Va rog foarte mult sa atrageti atentia la margarina sau untul, care il cumparati,la procentul de grasime - 80-82 %, daca nu gasiti, folositi margarina amestecata untura sau untura curata de porc. Urmariti receta de preparare a aluatului in foi.


Se obtin 4 blaturi in foi de marimea tavii, care se coc la temperatura de 200-220 timp de 20 minute pana se rumenesc in tava , nu pe dosul tavei. veti primi foile foarte crocante .


Prepararea cremei :


Se fierbe tot laptele si se lasa la racit pina la ajunge la o stare calduta.
Intre timp se bat bine ouale cu zaharul, faina, se adauga un pahar de lapte caldut, se amesteca, apoi se adauga restul de lapte si se pune la fiert .

Se poate prepara crema prin fierbere la bain mare sau prin fierbere directa pe aragaz.
Eu prefer sa pun cratita pe foc si sa fierb crema. La inceput se fierbe vreo 4-5 minute la un foc mai maricel, amestecind continuu cu o lingura de lemn, apoi se da focul incet si se amesteca repede inca vreo 10 minute pina se ingroasa.

Se opreste focul imediat si se da crema la o parte si se lasa la racit. Dar vreau sa va atrag atentia ca e necesar din cind in cind sa amestecati in ea pentru ca prinde o pojgita deasupra.

In timpul acesta, intr-un vas separat se bate untul cu vanilia si treptat se adauga crema din lapte putin calduta si cu sucul unei lamai ( dupa gust). Totul se bate bine pina se obtine o compozitie omogena. Se lasa crema la racit in frigider.

Pe un platou mare se asambleaza tortul. Se pune cite o foaie coapta si frageda si se unge atent CU PUTINA crema pe toata suprafata foii. Se procedeaza la fel pina se ung toate foile de tort.

Cu crema ramasa se unge tortul pe lateral si deasupra. Separat, se maruntesc resturile de foi si se presara bine tortul de jur imprejur.
Aceasta tort nu se decoreraza. El este recunoscut sub aceasta denumire, " NAPOLEON ", prin aranjamentul pe care-l vedeti in fotografie.

De la inceput tortul este inalt, apoi cu timpul foile se inmoaie si scade din inaltime cam 8 cm. Nu folosesc crema multa si abundenta la ungerea fiecarei foi deoarece nu se mai simte bine gustul crocant al foilor din tort.
Eu prefer acesta varianta mai mult.

Eu am descris metoda cea mai usoara si rapida de preparare a acestui tort, dar cine cunoaste metoda de baza a prepararii aluatului in foi stie cit lucru si cit timp se depune pentru prepararea aluatului in foi. Si rezultatul nu va fi mai bun si mai gustos decit cel pe care l-am expus acum in reteta.


Foarte multe femei au preparat dupacaeta receta torta si au framas multamite de rezultatul primit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Napoleon" (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

06.06.2010, 10:49

bun...bun....sper sa ajung sa fac si eu o data acesta reteta

babi5 1

30.09.2013, 20:56

nico_72 1

30.09.2013, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de post