Tort Panda

de Kadia80 in Torturi, 5 Ian 2012 | 2688 vizualizari

 

un tort de ciocolata … mai cu mot

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g faina alba
  • 50g praf de ciocolata
  • 15 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 300 g zahar
  • 100g de unt
  • 235 de ml de lapte
  • 3 albusuri batute spuma
  • pentru glazura:
  • 200g zahar praf
  • 4 linguri de apa
  • pentru scut:
  • 100g unt
  • 1 lingura de lapte fierbinte
  • 1 ou
  • 3 linguri de miere
  • 200 g faina
  • o lingura de praf de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panda:

Pentru blat: se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga prafurile treptat, in ploaie. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga la compozitie. Compozitia asta (800 ml de aluat lichid) se toarna in forma de ursulet din silicon si se coace la 175°C cam 40 de minute, pana cand iese scobitoarea curata.


Se lasa sa se raceasca peste noapte si a doua zi se glazureaza cu amestecul proaspat de zahar praf si apa. Deasupra se aplica desenele, hainutele si decoratiile, care sunt facute manual din martipan colorat comercial.


Pentru scut: Se freaca spuma 100g de unt cu o lingura de lapte fierbinte. Separat se bate un ou cu trei linguri de miere si apoi se omogenizeaza cu spuma de unt si 200g de faina. Se formeaza o bila de aluat care se lasa 30 de minute la frigider, apoi se modeleaza in forma dorita si se coace in cuptor la 180°C pentru 30 de minute. Ca si ursuletul, scutul, dupa racire, se imbraca in martipan si se ataseaza pe labuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Panda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Cris2711 1

28.01.2012, 12:28

La multi ani

Kadia80 1

28.01.2012, 21:01

Multumesc mult tuturor O surpriza foarte placuta :*

gaby_duceag 1

28.01.2012, 22:43

La multi ani!!!!Te pup, fata draga! Sa fii sanatoasa si fericita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom