Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De la Dna Flores, careia ii multumesc pentru reteta aceasta!
Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.
Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua. In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.
In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece (procedam astfel pentru ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).
Punem tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam un platou peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma. Dam folia alimentara jos. Decoram dupa plac sau nu ;) eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult