Desert tort polar cu banane

de miremirc in Torturi, 25 Mai 2011 | 54196 vizualizari

 

De la Dna Flores, careia ii multumesc pentru reteta aceasta!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 plicuri gelatina
  • 6 banane
  • decoratiuni (optionale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort polar cu banane:

 Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.

Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua. In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.

In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece (procedam astfel pentru ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).

 Punem tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam un platou peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma. Dam folia alimentara jos. Decoram dupa plac sau nu ;) eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort polar cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

feliciatimisoara 1

13.06.2014, 09:23

nu-i cam mult zahar? eu pun la fiecare ou ,o lingura de zahar,o lingura de faina,etc in rest e bine!!!!!!!!merge cu orice fruct!!!!

OanaAntonia 1

25.07.2017, 15:47

Buna, cat lichid trebuie sa folosesc pt cele 6 plicuri de gelatina?am tort gelee de 8 gr fiecare plic. multumesc

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata