Tort racoros cu mere

de ralu_ca in Torturi, 16 Mar 2014 | 30695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere
  • 150 g zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 filola esenta vanilie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca
  • bucati ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu mere:

Intr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana se topeste, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda ( am uns pe toata suprafata cu putina margarina) si coacem la cuptor approx 30 minute si lasam sa se raceasca.


Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, pe care le-am pus intr-o craticioara cu zahar si acopetite de apa si le lasam la foc sa la fierbem.


Gelatina o inmuiem in 100 ml apa, apoi topim pe baie de aburi, fara sa fiarba. Aceasta o turnam peste compotul de mere impreuna cu zeama de portocale si esenta de vanilie.


Compozitia se toarna peste blat si lasam sa se intareasca.


La final imbracam cu frisca si bucatele de ciocolata.


Un deliciu ! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

16.03.2014, 20:20

Mmm cel mai bun. Tare mult imi place

anca_rm 1

17.03.2014, 10:42

MIUTA 1

17.03.2014, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere a la Cori