Tort Raffaello

de miremirc in Torturi, 18 Mai 2012 | 31920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta :
  • 250 g biscuiti digestivi BelVita Start
  • 150 g unt moale
  • Crema :
  • 400 ml lapte cocos
  • 6 lg zahar
  • 20 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml lichior Pina Colada
  • 23 bomboane Raffaello
  • Decor :
  • 50 g fulgi midgale prajiti
  • 30 g nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Crusta : cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale . Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.

Crema : Gelatina granulata o hidratam in 160 ml apa rece, timp de 10 minute. Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu , pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos. Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta

Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta. Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet. Dam la frigider pentru 15 minute.

Decor : fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie , saltandu-i mereu ca sa nu se arda.  II lasam sa se raceasca putin, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.

Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.

Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei. 

Sursa mea de inspiratie cu modificarile realizate de mine.    Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu....   Merita incercat chiar daca este putin cam scump !  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Toamna07 1

26.11.2012, 23:19


Pufos !

polar7rulz 1

20.12.2012, 17:59

Are ceva daca nu folosesc lapte de cocos? Nu exista asa ceva in Alba Iulia >_>

miremirc 1

21.12.2012, 11:59

NU stiu ce sa spun, incearca cu lapte de vaca . Astept impresia ta dupa ce il faci cu lapte de vaca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA