Tort Tiramisu

de gugugh in Torturi, 25 Oct 2010 | 5719 vizualizari

 

Nu mai e nevoie de nici o prezentare .....este ff bun si rafinat

 

INGREDIENTE

  •  30- 40 piscoturi, in functie de marimea tavii in care se va asambla.
  • 8 galbenusuri.
  • 500 gr mascarpone.
  • 8 linguri zahar pudra.
  • 250 -500 ml frisca lichida , in functie de preferinta.
  • putina sare.
  • 4 cescute de cafea tare.
  • 3-4 linguri lichior de cafea, se poate si fara daca nu aveti.
  • cacao pt pudrare finala si capsuni sau alte fructe optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit.

Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul.

Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin o crema albicioasa pe baie de aburi. Adaugam crema mascarpone si amestecam cu telul sa se omogenizeze bine.  Frisca lichida se mixeaza bine si se adauga peste crema de oua si mascarpone . Se incorporeaza folosind o spatula de lemn. Se da la rece pt o ora -doua.

Se trece apoi la asamblare astfel: in cafeaua racita se adauga lichiorul de cafea si se amesteca putin.  In tava in care se va asambla tortul se pune un strat subtire de crema. Piscoturile se trec rapid prin cafea si se aseaza pe o tava .se pune un strat de piscoturi , unul de crema si se termina cu strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu capsuni sau alte fructe dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Tiramisu-0
Tort Tiramisu-1
Tort Tiramisu-2

COMENTARII (6)

maria_claudia

maria_claudia 1

25.10.2010, 16:07

ela

ela 1

25.10.2010, 18:15

ce bine arata

Laly

Laly 1

25.10.2010, 21:37

Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!