Tiramisu reţetă cu frisca

de diaconta in Torturi, 9 Ian 2011 | 15519 vizualizari

 

Desi am promis ca nu mai "pacatuiesc" o vreme,am avut o ......scapare.Sper ca voi fi iertata.-Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 250 gr Mascarpone
  • 4 oua
  • 300 ml frisca
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • O cana cafea neindulcita
  • Sirop de zahar
  • Glazura duo de la Dr.Oetker  

Pentru decor:

  • Piscoturi discuri
  • Wafer rolls
  • Cacao indulcita
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Crema:

Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider.

Amestecam crema Mascarpone si dupa ce compozitia de galbenusuri s-a racit,o incorporam usor in aceasta.

Se adauga amestecand usor si frisca batuta.Se va obtine o crema de o consistenta placuta.

Se fierbe siropul de zahar in care se adauga si zeama de lamaie.

Se fierbe cafeaua.

Desi cafeaua e specifica acestei prajituri,eu prefer sa inmoi piscoturile si in sirop de zahar.Adica alternez piscoturile inmuiate in cafea cu cele inmuiate in sirop.Sau daca prajitura a fost pentru copii, le-am inmuiat doar in sirop.

Pentru randul de jos,am inmuiat piscoturile doar pe partea care vine deasupra,altfel se vor lipi de platou.

De altfel, piscoturile trebuie doar trecute prin lichid,altfel se vor inmuia prea tare.

Se alterneaza randurile de piscoturi cu randuri de crema,in functie de cat de inalt doriti sa iasa.

Ultimul rand trebuie sa fie de crema iar deasupra am pus moate de frisca.

Pe margine am pus piscoturi pe care am pus glazura  si wafer rolls.

Deasupra presaram cu generozitate cacao.Eu am avut o cacao indulcita,special facuta pentru prajitura.

Se da la frigider pana cand se intareste crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (140)

diaconta 1

19.08.2011, 19:11

Vyoleta,e istorie deja,dar maine am in plan sa fac Tiramisu,asa ca te inscriu pe lista

Mitinita 1

28.12.2013, 23:15

Imi place ideea cu wafer rolls-urile

diaconta 1

28.12.2013, 23:43

Miti,sa stii ca-i faina,doar ca n-am avut destule si le-am combinat cu piscoturile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos