Tort Tiramisu

de diaconta in Torturi, 9 Ian 2011 | 11275 vizualizari

 

Desi am promis ca nu mai "pacatuiesc" o vreme,am avut o ......scapare.Sper ca voi fi iertata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 250 gr Mascarpone
  • 4 oua
  • 300 ml frisca
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • O cana cafea neindulcita
  • Sirop de zahar
  • Glazura duo de la Dr.Oetker  
Pentru decor:
  • Piscoturi discuri
  • Wafer rolls
  • Cacao indulcita
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Crema:

Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider.

Amestecam crema Mascarpone si dupa ce compozitia de galbenusuri s-a racit,o incorporam usor in aceasta.

Se adauga amestecand usor si frisca batuta.Se va obtine o crema de o consistenta placuta.

Se fierbe siropul de zahar in care se adauga si zeama de lamaie.

Se fierbe cafeaua.

Desi cafeaua e specifica acestei prajituri,eu prefer sa inmoi piscoturile si in sirop de zahar.Adica alternez piscoturile inmuiate in cafea cu cele inmuiate in sirop.Sau daca prajitura a fost pentru copii, le-am inmuiat doar in sirop.

Pentru randul de jos,am inmuiat piscoturile doar pe partea care vine deasupra,altfel se vor lipi de platou.

De altfel, piscoturile trebuie doar trecute prin lichid,altfel se vor inmuia prea tare.

Se alterneaza randurile de piscoturi cu randuri de crema,in functie de cat de inalt doriti sa iasa.

Ultimul rand trebuie sa fie de crema iar deasupra am pus moate de frisca.

Pe margine am pus piscoturi pe care am pus glazura si wafer rolls.

Deasupra presaram cu generozitate cacao.Eu am avut o cacao indulcita,special facuta pentru prajitura.

Se da la frigider pana cand se intareste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (140)

diaconta 1

19.08.2011, 19:11

Vyoleta,e istorie deja,dar maine am in plan sa fac Tiramisu,asa ca te inscriu pe lista

-Miti- 1

28.12.2013, 23:15

Imi place ideea cu wafer rolls-urile

diaconta 1

28.12.2013, 23:43

Miti,sa stii ca-i faina,doar ca n-am avut destule si le-am combinat cu piscoturile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29