Tort Tiramisu

de Criss in Torturi, 14 Apr 2011 | 7247 vizualizari

 

Mama mea se va pensiona peste doua saptamani si evenimentul trebuie sarbatorit si in familie. Duminica ne-am adunat cu totii la masa si de aceea am facut un tort tiramisu. M-am gandit la tiramisu pentru ca stiu ca ii place si ma enerveaza ca intotdeauna isi face tiramisu cu crema la plic. Nu suport frisca si cremele la plic, nu le folosesc niciodata (in afara de praful de budinca nu folosesc niciodata altceva). Asa ca am facut un tiramisu adevarat, cu mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • -250 g mascarpone
  • -500 ml cremme patisserie
  • -6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
  • -150 g zahar
  • Pentru insiropat blaturile:
  • -1 esenta de rom
  • -esenta de migdale
  • -amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
  • -300 ml cafea tare facuta la presso
  • -cacao pentru pudrat
  • Pentru decor:
  • -150 g ciocolata cu lapte pt. frunze
  • -trandafiri si pasta de lapte praf
  • -1 pachet mic de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blatul folosit a fost cel de aici. http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html


Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider.


Frisca se bate bine de tot. Separat batem mascarpone si adaugam crema de galbenusuri si dupa gust esenta de rom sau ce va place. Apoi amestecam crema cu frisca.


Pentru sirop amestecam cafeaua tare, cu rom si esenta de migdale (sau amaretto).


Blatul se taie in doua. Primul blat se insiropeaza cu jumatate din siropul de cafea, se pune jumatate din crema, al doilea blat insiropat, se acopera cu restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa imaginatie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

adry88 1

31.05.2011, 21:13

ce superb felicitari

Criss 1

01.06.2011, 09:41

Multumesc mult.

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:08

wow asta da tort pakt k nu mananc si eu o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort tiramisu