Tort Tiramisu

de leoflori in Torturi, 19 Oct 2009 | 6960 vizualizari

 

INGREDIENTE

       BLAT :

  • 300 gr. unt la temp. camerei
  • 270 gr. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr. zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri ness dizolvate in 1 lingura apa fiarta

       CREMA :   

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 500 gr. mascarpone
  • esenta vanilie
  • cacao + cioco pt. ornat
  • optional 2 linguri coniac

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.

Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.

reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)

CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.

Asamblare :1 blat insiropat cu ness

crema

1 blat insiropat

si tot asa pana terminam blaturile si crema.

Se lasa la frigider cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

crema de mascarpone este a Oanei, vedeti reteta ei pt.mai multe detalii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Michelle 1

24.10.2009, 21:37

arata super bine

leoflori 1

26.10.2009, 16:42

multumesc Michelle!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!