Tort Tiramisu

de leoflori in Torturi, 19 Oct 2009 | 7076 vizualizari

 

INGREDIENTE

       BLAT :

  • 300 gr. unt la temp. camerei
  • 270 gr. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr. zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri ness dizolvate in 1 lingura apa fiarta

       CREMA :   

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 500 gr. mascarpone
  • esenta vanilie
  • cacao + cioco pt. ornat
  • optional 2 linguri coniac

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.



Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.


reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)


CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.




Asamblare :1 blat insiropat cu ness



crema




1 blat insiropat


si tot asa pana terminam blaturile si crema.


Se lasa la frigider cateva ore.





 

TIPS-URI

1

crema de mascarpone este a Oanei, vedeti reteta ei pt.mai multe detalii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Michelle 1

24.10.2009, 21:37

arata super bine

leoflori 1

26.10.2009, 16:42

multumesc Michelle!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"