Tort Tiramisu

de deyutzky in Torturi, 29 Feb 2012 | 8155 vizualizari

 

Ieri a fost ziua mamei mele..a facut 50 de ani...si am vrut ceva mai rafinat...asa ca am ales reteta de Tiramisu. E prima data cand am facut aceasta prajitura si chiar stateam cu emotii daca a iesit sau nu:)). Am analizat mai multe multe retete postate de voi aici si am trecut la treabaaaaa . Finalul? Extraordinar!!!! Mi-a placut tare mult...sper sa va placa si voua:D

 

INGREDIENTE

  • 300 ml cafea pregatita
  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 cutii de mascarpone de 250 gr
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

In primul rand se pregateste cafeaua si se lasa la racit dupa care ne apucam de crema.


Zaharul il batem bine bine cu galbenusurile.


Se adauga mascarpone care trebuie sa fie rece (se tine la frigider cat timp se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga la compozitie) si se amesteca bine.


Adaugam esentele de rom+vanilie si la sfarsit albusurile batute spuma (eu am pus doar spuma ) si amestecam de data aceasta cu o lingura.


O parte din piscoturi le taiem la capete pt a putea sta in picioare si tapetam peretii tavei (cu peretii detasabili) cu piscoturile taiate(aceste piscoturi nu se dau prin cafea).


Restul piscoturilor le inmuiem rapid prin cafea, adaugam un prim strat de picoturi apoi un strat de crema, inca un strat de piscoturi si terminam cu inca un strat de crema.


Deasupra acoperim cu cacao si dam la frigider pt cateva ore...sau daca aveti rabdare..pana dimineata! Eu am fost in criza de timp ca trebuiau sa ajunga invitatii si a stat doar 4-5 ore.


Pofta bunaaa!!!


Ps: poze cu sectiunea am facut spre seara si n-au iesit deloc clare cu telefonul:(



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

deyutzky 1

01.03.2012, 10:35

Multumesc Motan

Sim0na 1

01.03.2012, 21:21

Ce bine arata! N-as putea refuza o portie!

deyutzky 1

01.03.2012, 23:38

Te invit Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Tiramisu