Tort Tiramisu

de simo_brkic in Torturi, 2 Aug 2012 | 4238 vizualizari

 

Neavand tava mai mica ,a trebuit sa folosesc una rotunda,de 26 cm,si asa a iesit un tort :D numai bine .si bun pentru ziua ursuletzului meu :P

 

INGREDIENTE

  • 400 g mascarpone
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • cacao neindulcita
  • 400 g savoiardi (piscoturi normale)
  • 150 g biscuiti/piscoturi mici
  • 14 canite de cafea indulcite cu 3 ling de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Intai facem cafeaua o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si o lasam deoparte sa se raceasca.


Intre timp separam in 2 vase inalte albusele si galbenusele. In cel cu albuse adaugam putina sare si folosind mixerul la viteza maxima batem spuma.Odata formata adaugam 60 de g din zahar si mestecam cu o lingura de lemn sau plastic de jos in sus,incet.Poi galbenusurile se amesteca cu restul de zahar (alte 60 g ) si odata obtinuta crema la acestea adaugam incet mascarponele ,dar continuam sa mestecam folosindu ne de lingura de lemn sau plastic.Amalgamam bine totul avand grija ca mascarponele sa nu devina unt .


La crema cu mascarpone (galbena) adaugam spuma de albuse (tare,nu lichida) si amestecam incet.Dupa care punem in tava un rand de piscoturi si crema deasupra,alt rand de piscoturi si alt rand de crema si poi piscoturi si crema ;Astfel deasupra vom avea crema ;) Lasam la frigider cateva ore bune (eu de obicei las o zi) si apoi presaram cacao deasupra si pe margini punem piscoturile mici .


Pofta buna!!E un dulce cunoscut de toti ,delicios si usor :)

 

TIPS-URI

1

Sa nu faceti cafeaua prea tare,altfel riscam ca tiramisu nostru sa devina prea amar

2

Atentie la cata sare punem ,ajuta la formarea spumei dar prea multa ar da un gust rau

3

Ouale sa fie proaspete,deoarece le consumam crude

4

In frigider acoperiti cu o pelicula ca sa nu prinda gustul celorlalte alimente

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.08.2012, 17:00

place tiramisu

simo_brkic 1

03.08.2012, 17:07

daaa ,lam facut ieri da sa papat imediat,a fost bis pt toti xD doar eu am apucat sa pap doar o felie :/

simo_brkic 1

03.08.2012, 17:09

Miha ))))))ahahahhaahahahahah ce tare simpatica esti!!! sincer? al meu cand e dulce si asa cum il vreau eu e ursulet cand nu e Urson Baloo )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu Dukan