Tiramisu reţetă cu blat

de adriana65 in Torturi, 30 Dec 2012 | 21525 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat
Dacă nu sunteţi hotărâţi, încă, ce tort să preparaţi pentru noaptea dintre ani, vă recomand acest tort ceva mai light decât prăjiturile sau torturile preparate de Crăciun . - Tort Tiramisu An Nou fericit!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  •  2 ouă
  •  70 g zahăr
  •  30 g făină
  •  20 g amidon
  •  10 g cacao
  •  1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  •  4 ouă
  •  150 g zahăr
  •  500 g Mascarpone
  •  250 g brânză cremoasă de vaci
  •  4 linguri lichior Amaretto
  •  10 g gelatină
  •   20 bucăţi pişcoturi
  •   200 ml cafea expresso
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când albuşurile s-au întărit se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina amestecată cu cacao, amidon şi praf de copt.  Aluatul se pune în tava rotundă tapetată cu hârtie şi se dă  la copt. 

Pentru crema, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până va rezulta o cremă spumoasă (în robotul de bucătărie la viteza maximă); folosind viteza minimă la robot,  se adaugă brânza Mascarpone, brânza de vaci, lichiorul, gelatina încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare. Se dă crema la frigider pentru 2 ore. 

Blatul  rece de tort Tiramisu se va pune pe platoul de servire, se pune inelul metalic în jurului lui (dacă nu aveţi se poate pune folie alimentară în tava în care s-a copt tortul)  şi se adaugă jumătate din cremă. Se aşează pişcoturile înmuiate  în cafea unul lângă altul iar deasupra se pune restul de cremă. Se nivelează frumos crema şi se pudrează cacao. Tava se dă la frigider 3 - 4 ore sau se poate lăsa până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu