Tort Tiramisu

de ALIGIULIA in Torturi, 15 Mar 2013 | 1865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 7 linguri de faina,
  • 6 linguri de apa ,
  • 6 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 500 gr mascarpone,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr nutella,
  • 4-5 linguri de cacao amara,
  • 4-5 linguri de zahar
  • SIROP.
  • o cafea mare si tare cu zahar
  • un pic de rom sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se pune faina in ploaie. Se tapeteaza forma de tort cu hartie si se da la cuptor


Cat se coace blatul pregatiti cafeaua. Eu am pus 300 ml apa si apoi 5-6 linguri de zahar si 7-8 linguri de cafea. Trebuie sa fie tare, nu apa chioara si nu exagerat de dulce...un pic amaruie...ce mai .. ca o cafea buna. Se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza si se adauga 2 -3 linguri de rom sau coniac..ce aveti prin casa..orice tarie


Acum se face crema: se bate mascarponele cu zaharul, cu 3 galbenusuri si cu cacaua pana ce devine o crema tare. Se adauga 250 ml de frisca lichida si se bate in continuare pana ce se intareste. Se da la frigider pana la ornatul tortului.


Cand blatul e copt si s-a racit se procedeaza la umplerea lui si la ornare. Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu cafeaua, apoi se pune crema in straturi. Pe stratul din mijloc adaugati crema si apoi 100 g Nutella100 g, apoi iar blatul si gata. Imbracati tortul in crema ramasa si pudrati cu un pic de cacao amara. Eu am adaugat si niste flori din ciocolata alba facute cu balonul ... dar asta e o alta poveste...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

15.03.2013, 20:28

marcela13 1

15.03.2013, 20:43

arata super dar cand ne spui povestea florilor?!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:27

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort botez "Adriana"