Tort Tiramisu

de Lavinia in Torturi, 13 Aug 2014 | 7162 vizualizari

 

Mi-a placut ideea tortului de cand l-am vazut la Gaby asa ca i-am cerut reteta si am trecut la treaba !Nu am avut toate ingredientele dar am improvizat si a iesit un tortulet pufos si aromat !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru insiropat blatul:

  • 200 ml cafea
  • 30 ml coniac
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina

Glazura:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt

In plus:

  • cca 10 piscoturi
  • 100 ml cafea + 2 linguri coniac pentru insiropat piscoturile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blatul:



  1. Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

  2. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde.

  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul.

  4. Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.

  5. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

  6. Blatul l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 2.


Crema:



  1. Am mixat galbenusurile cu zaharul ,coniacul si esenta de vanilie pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.

  2. Am adaugat mascarponele si am mai mixat 2 minute pana am obtinut o crema fina.

  3. Am hidratat gelatina in 2 linguri de apa rece,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste crema de galbenus si mascarpone.

  4. Separat am mixat frisca si am incorporat-o si pe ea peste crema de mascarpone.


Asamblare:



  1. Pe un platou am pus primul blat,l-am insiropat si in jurul lui am pus un inel detasabil.

  2. Peste blat am pus 1/2 din crema ,piscoturile insiropate si restul de crema.

  3. Am pus si celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.

  4. Am acoperit tortul cu o folie si l-am dat la rece peste noapte.

  5. Am scos inelul detasabil apoi am glasat tortul in ciocolata topita cu frisca .

  6. Am ras putina ciocolata si am dat tortul la rece pana s-a intarit complet glazura.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

14.08.2014, 22:21

Imi place enorm!

Ksenya 1

15.08.2014, 08:44

OOO!!!

Xandrinne 1

15.08.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort tiramisu a la Mihaela