Tort Tiramisu

de gaby_duceag in Torturi, 20 Ian 2015 | 10666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • o cana faina
  • 1/2 plic praf copt
  • 100 gr unt
  • Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 30 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • 30 ml cafea preparata
  • 12-14 piscoturi 200 ml cafea + 50 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o lingura Amaretto sau Martell X.O.
  • 50 gr unt
  • Cafea preparata, racita, pentru insiropat blatul.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.


Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.


Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.


La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.


Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm.


Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.


Rece, taie-l in doua felii egale.


Pregateste crema.


Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.


Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.


Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.


Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.


Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.


Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.


Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.


Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.


Scoate inelul de tort si prepara glazura


Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.


Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.


Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

31.01.2015, 13:53

Cum de mi-a scapat sa gust de aici . Super

Ligia Bxl 1

01.02.2015, 16:15

wow pe asta l-am ratat arata super

Lau 1

05.02.2015, 08:29

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort tiramisu a la Mihaela