Tort Tiramisu

de cristina1985 in Torturi, 18 Feb 2017 | 591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 lg lapte
  • 1 1/2 lg Inka
  • 2 lg apa clocotita
  • Sirop:
  • 125 ml apa
  • 40 g zahar
  • 1 1/2 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg lapte
  • 1 lg Inka
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa fierbinte.


Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20-30 minute fiecare.


Sirop: Se fierb 125 ml apa, cu 40 g zahar si 1 1/2 lg Inka. Se lasa la racit.


Crema: Se prepara o crema din galbenusuri, Inka si zahar pudra si lapte, la bain-marie. Se fierb, amestecand mereu, la foc mic, timp de 15 minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone. Dupa a doua cutie (de mascarpone), incepe sa se intareasca crema.


Se insiropeaza primul blat, se pune crema, apoi urmeaza al doilea blat, iar se insiropeaza si se orneaza cu restul de crema. Daca nu va ajunge, puteti orna cu frisca. Va sfatuiesc sa nu presarati Inka peste crema, pentru ca nu are un aspect placut (asa cum am facut eu). Tortul se poate face si cu cafea sau nes, in loc de Inka.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

cristina1985 1

18.02.2017, 17:10

oanapl 1

18.02.2017, 18:58

Delicios!

cristina1985 1

20.02.2017, 21:23

Eu spun ca, este cel mai bun tort tiramisu pe care l-am gustat pana acum.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars