Tort Tiramisu cu aroma de trufe

de Zamfira in Torturi, 28 Ian 2017 | 570 vizualizari

 

Datorită gustului puternic de ciocolată și cremozitate, acest tort ne aduce aminte de ,,trufe,, dar dacă autoarea rețetei a denumit-o Tiramisu, așa va rămâne.
Este un tort foarte bun, concentrat, aromă puternică de ciocolată, cacao, cafea.
Rețeta este a Jamilei, o foarte bună specialistă în gastronomie.
Pentru un moment special, romantic, festiv, vă recomand acest tort.
Nu recomand copiilor mici!

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete pișcoturi
  • 200 g ciocolată 85%
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frișcă naturală
  • 150 g zahăr pudră
  • 500 ml cafea concentrată îndulcită sau 8 lingurițe ness și 4 lingurițe zahăr
  • 1 esență migdală
  • 1 esență rom
  • 1 lingută cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu cu aroma de trufe:

Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.


Topim ciocolata și o lăsăm la răcit.


Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită.


Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone.


Așezăm un inel de tort peste un platou.


Înmuiem fiecare pișcot în cafeaua rece, în care am adăugat cele două esențe. Punem pișcoturi pe peretele inelului de tort, precum și în baza inelului.


Punem un strat de cremă, apoi mai punem un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, pudrăm suprafața acestora cu un strat generos de cacao.


Urmează încă un strat de cremă.


Închiem decorul tortului cu rozete realizate tot din cremă.


Pudrăm cu cacao.


Lăsăm tortul la rece pentru cel puțin 6 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu cu aroma de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Zamfira 1

12.02.2017, 21:04

Multumesc mult!!!

mihaelar63 1

28.02.2017, 01:15

Zamfira 1

03.03.2017, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture