Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Mi-a facut demult timp cu ochiul acest tortulet de pe blogul Mayei: am operat cateva mici modificari, dar nu cred ca am modificat radical gustul minunat al acestui desert! a fost foarte apreciat de Pasti!
Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata
1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema astfel obtinuta trebuie sa arate ca o budinca ceva mai groasa , se va lasa la racit, insa va trebui acoperita cu o folie de plastic ( ca sa nu prinda pojghita)
2.Mixam capsunii cu zahar dupa gust - cu ajutorul mixerului vertical, apoi amestecam cu mascarpone,iar la final încorporam si budinca de cocos racita.
3. Imbracam forma in care alegem sa facem tortuletul in folie alimantara ( n. b: eu am folosit forma inimioara cu inel detasabil ) , apoi, trecem rapid fiecare piscot prin laptele de cocos si ii asezam aliniati, unul langa altul; cand am acoperit fundul tavii vom adauga peste un strat de crema , apoi repetam acelasi procedeu cu piscoturile- crema si tot asa , pana se termina canitatea de ingrediente, iar deasupra va trebui sa avem piscoturi.
4.Acoperim tava cu folie si dam la rece- la frigider pentru mai multe ore- preferabil chiar peste noapte; astfel crema se va intari si a doua zi rasturnam prajitura cu grija pe un platou incapator; se finiseaza tortul cu putina crema de mascarpone si budinca ( oprita din ziua precedenta), apoi pudram peste cacao din abudenta! tips: cacao se va pudra doar inainte de servire ( in caz contrar se umezeste si prajitura nu mai are aspect placut - eu am descoperit acest lucru dupa ce am facut boacana!!! he he ); decoram dupa pricepere cu bucatele de capsuni, bombonele decorative, etc! tips: capsunile se vor taia uniform daca ne folosim pentru aceasta operatiune de feliatorul de oua!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult