Tort Tiramisu - Reteta 200

de -Licurici- in Torturi, 24 Ian 2017 | 988 vizualizari

 

Pozele sunt de la 2 toturi. Am folosit aceeasi reteta, doar la decor am mai schimbat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • cafea:
  • 350 ml apa
  • 8 lingurite de cafea
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar
  • cafea 
  • esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao si ciocolata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu - Reteta 200:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.


Crema se lasa la rece.


Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.


Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.


Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).


La final, sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.


Pe deasupra, se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu - Reteta 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

oanapl 1

25.01.2017, 12:12

Felicitari! La cat mai multe retete delicioase!

ancutsa 1

27.01.2017, 14:17

Felicitari si la mai multe!

-Licurici- 1

06.02.2017, 12:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie