Tort Toffifee

de Cantboilanegg in Torturi, 17 Mar 2011 | 17103 vizualizari

 

O readaptare a tortului cu mousse de ciocolata. Mi-a placut foarte mult si am mai adaugat cateva calorii in plus: delicioasele bomboane cu caramel si alune Toffifee!
Tortul este format dintr-un blat subtire cu cacao si nuci, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de: - 60 g nuci - 100 g zahar pudra - 20 g cacao - 4 albusuri - un varf de cutit de sare Pentru prepararea primului strat de mousse de ciocolata (stratul alb) avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 250 g ciocolata alba - o lingurita si jumatate de gelatina - 300 ml frisca Pentru prepararea celui de-al doilea strat de ciocolata avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 200 g ciocolata cu lapte - o lingurita de gelatina alimentara - 200 ml frisca  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Toffifee:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.


Crema 1:


Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.


Crema 2 se prepara exact ca si crema 1. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si ornam cu glazura de ciocolata (preparata din ciocolata topita cu o lingurita de smantana si una de unt - la cuptorul cu microunde), ciocolata rasa si bomboane Toffifee, asa cum se vede in imagine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Toffifee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bunica 1

17.03.2011, 22:14

Bine ai venit ! Toate problemele se vor rezolva Prajitura e.....foarte buna

elena1988 1

25.03.2011, 13:21

mihaelar63 1

21.12.2012, 15:23

La multu ani !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort multumire