Tort usor cu crema de branza si portocala

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2013 | 15995 vizualizari

 

Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt

Glazura de portocala:

  • 350 ml suc de portocale(eu am folosit fanta)
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu crema de branza si portocala:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.


Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.


Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.


Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.


Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.


Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.


Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.


Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.

 

TIPS-URI

1

Esenta de vanilie din crema se poate inlocui cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.

2

In blat puteti adauga 1 lingurita coaja de portocola rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu crema de branza si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lavinia 1

22.03.2013, 08:50

delia64 1

27.10.2013, 21:25

Lavinia 1

28.10.2013, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii