Desert trandafiri cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Mai 2020 | 4201 vizualizari

 

Aluaturi de casa
A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost, ca de obicei, cu branza, care a fost apoasa (poate si din cauza ca o tin la desarat in apa). Este bine sa folositi o branza tare daca aveti de unde sa luati. Eu iau branza de la bunica de la tara, asa ca o folosesc pe aceea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • Umplutura:
  • 600 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide aurii
  • 3 albusuri
  • 50 g gris (daca este necesar)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu branza si stafide:

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie.

Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde.

Se pregateste umplutura.

Branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, stafidele aurii (clatite in apa), albusurile si grisul, in functie de necesitate.

Se imparte aluatul in sase bilute.

Se ia o biluta si se intinde pe masa de lucru infainata. Se pun doua linguri de umplutura in mijlocul ei si se fac sase crestaturi cu ajutorul cutitului de jur-imprejur. Se aduc petalele de aluat peste umplutura, in sens circular, ultimul colt de aluat bagandu-se sub prima petala. Branza nu se acopera de tot cu aluatul, mijlocul lasandu-se liber.

Se procedeaza la fel si cu celelalte bilute.

Trandafirii cu branza si stafide se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand sunt frumos rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si budinca