Desert turta dulce glazurata

de mirela0911 in Prajituri, 24 Ian 2021 | 2524 vizualizari

 

De Craciun aveam intentia sa fac turta dulce. Nu stiam inca ce reteta, eu nu aveam niciuna,  iar Laura a venit la fix cu reteta ei. De cum am vazut-o, mi-am propus sa o fac, imi placea cu arata asa ca m-am pus pe treaba. Ea a folosit cafea in turta dulce, eu am pus lapte, dar a iesit la fel de buna! Multumesc, Laura, pentru reteta!>:D<
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 80 g zahar
  • 50 g miere de albine
  • 120 g unt
  • 200 ml lapte
  • 450-500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic condimente pentru turta dulce
  • 1 ou
  • ciocolata cu lapte si amaruie
  • 4-6 lg apa fierbinte
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce glazurata:

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de albine. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si condimentele pentru turta dulce. In mijloc se pune oul si se toarna cate putin din compozitia lichida, amestecand cu o lingura. Se incorporeaza toata faina si se framanta apoi cu mana pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa acest timp, se scoate aluatul si se formeaza bilute care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Daca sunt si copii prin preajma, se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata si se decupeaza cu diverse forme.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se lasa la racit.

Se topeste ciocolata (cu lapte sau amaruie) cu 2-3 lg apa fierbinte si se glazureaza turta dulce. Se lasa pe un gratar sa se intareasca ciocolata apoi se depoziteaza in cutie metalica. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie lasata foarte mult in cuptor, altfel se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.01.2021, 12:01

Va multumesc pentru aprecieri!

Anett 1

06.12.2021, 13:11

Ina 1

21.12.2021, 21:37

Delicioasă 👍😍

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra