Un altfel de humus

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de post, 3 Apr 2011 | 5188 vizualizari

 

Humusul este un aperitiv specific ţărilor arabe pe bază de năut. Reţeta originală conţine un alt ingredient important şi anume, pasta tahini (pasta de susan). Este o reţetă vegetariană sau de post delicioasă. E nemaipomenită pe o felie de pâine prăjită!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut din conservă clătit şi scurs 
  • 2 roşii
  • 2 cepe verzi
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • boia pentru presărat
  • felii de baghetă prăjite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de humus:

Roşiile şi ceapa verde le-am tocat, iar năutul l-am pasat puţin în robotul de bucătărie, dar nu am vrut să obţin o pastă fină (am vrut să rămână mici bucăţele de năut pentru textură). Am amestecat pasta obţinută cu roşiile, ceapa, zeama de lămâie (se pune după gust) şi ulei de măsline.


Am sărat şi piperat humusul şi l-am păpat pe felii de baghetă prăjite uşor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Un altfel de humus" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Mihaela11_jo 1

05.04.2011, 19:47

Foarte buna
In tarile arabe se fac mai multe variante de hummus;una din variante "Salatet hummus" se prepara ca si a ta si se mai poate adauga si putina frunza de patrunjel verde,1/4 lingurita de oregano,1/2 lingurita boia dulce de ardei si un varf de cutit de chimin macinat; se pot lasa boabele de naut si intregi

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:59

bun bun

Bya Ralu 1

29.07.2013, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille la cuptor