Humus reteta

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de post, 3 Apr 2011 | 7479 vizualizari

 

Humus reteta Humusul este un aperitiv specific ţărilor arabe pe bază de năut. Reţeta originală conţine un alt ingredient important şi anume, pasta tahini (pasta de susan). Este o reţetă vegetariană sau de post delicioasă. E nemaipomenită pe o felie de pâine prăjită!!

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 400 g năut din conservă clătit şi scurs 
  • 2 roşii
  • 2 cepe verzi
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • boia pentru presărat
  • felii de baghetă prăjite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta

Roşiile şi ceapa verde le-am tocat, iar năutul l-am pasat puţin în robotul de bucătărie, dar nu am vrut să obţin o pastă fină (am vrut să rămână mici bucăţele de năut pentru textură). Am amestecat pasta obţinută cu roşiile, ceapa, zeama de lămâie (se pune după gust) şi ulei de măsline.

Am sărat şi piperat humusul şi l-am păpat pe felii de baghetă prăjite uşor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Mihaela11_jo 1

05.04.2011, 19:47

Foarte buna
In tarile arabe se fac mai multe variante de hummus;una din variante "Salatet hummus" se prepara ca si a ta si se mai poate adauga si putina frunza de patrunjel verde,1/4 lingurita de oregano,1/2 lingurita boia dulce de ardei si un varf de cutit de chimin macinat; se pot lasa boabele de naut si intregi

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:59

bun bun

Bya Ralu 1

29.07.2013, 22:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita, reteta de post simpla si gustoasa