Un pranz cu Oana

de Mutulica in Multicooking, 13 Apr 2019 | 3497 vizualizari

 

Noile aparate electrocasnice au produs o revolutie nu doar prin faptul ca au oferit femeilor mai mult timp liber , au eliberat si barbatii de sub tirania nevestelor , fapt care se va reflecta in toate aspectele vietii noastre: nu mai avem nevoie de ele decat pentruuu … sau , ma rog , unii  nu  vor avea  nevoie niciodata de ele pentru ca au descoperit cur cubeul…
Nici macar divortul nu va  mai fi ca pana acum! Au disparut atuurile atribuite automat partii feminine , adica cine e trecut in acte parinte 2 (pentru europenii care-mi citesc reteta) pe motiv ca barbatii (adica cei numiti parinte 1) nu sunt in stare sa asigure copiilor lor o masa calda decat la nerecomandatele fast-food-uri.
Si uite asa m-am incumetat si eu sa fac o mancare mai elaborata , dar tot nu am scapat de tirania nevestei din cauza ca nici macar nu auzisem de asa ceva, daramite sa stiu cum se curata pielita pipotelor. (Asadar, fitosii sa nu uite ca trebuiesc curatate pipotele de impuritati ! Ceilalti pot scapa de impuritati cu un pahar de tarie inainte , in timpul si dupa ce mananca). Eu acum am aflat pe pielea mea ca este un mit atribuirea inventarii certificatului de casatorie femeilor dornice de o anume siguranta si cred ca voi muri sub papucul nevestei si cu banii cheltuiti pe electrocasnice.
Merita sa faceti un efort financiar pentru un Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si o friteuza fara ulei, pe baza de aer cald, deoarece oricine poate gati in doar 30 de minute o mancare elaborata fara sa o pazeasca, sa afume casa si cartofii pot fi preparati dupa gust: mai moi sau crocanti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote
  • 2 linguri bulion de casa
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare/ delikat
  • sos de soia
  • cartofi pentru prajit
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un pranz cu Oana:

Pipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta.

In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat  si sos de soia. Amestecam totul cu o lingura si punem capacul pe care-l fixam pe pozitia inchis. Verificam ca supapa sa fie si ea pe pozitia inchis. Conectam aparatul la curent si il pornim pe programul Poultry  ( 15 minute ) . 

Lasam aparatul sa gateasca singur pipotele iar noi ne ocupam de cartofi.

A fost prima utilizare a friteuzei , asa ca am folosit pentru prima data si cartofii congelati ( se spune ca ar fi mai sanatosi decat cei proaspeti ), pentru simplificarea procedurilor. 

Am pus cartofii intr-un castron si i-am stropit cu ulei de masline. Am presarat sare de bucatarie si i-am amestecat usor cu mana pentru ca uleiul sa imbrace cat mai mult cartofii. Nu vom folosi mai mult de 2-3 linguri cu ulei. 

In sita de la friteuza asezam cartofii apoi pornim friteuza pe programul de cartofi prajiti . In 20 minute  vom obtine cartofi prajiti nu foarte crocanti . Daca doriti mai crocanti lasati friteuza sa functioneze inca 5 minute la 200 grade Celsius. 

Cand CrockPot-ul si-a incheiat programul de gatit pipotele asteptam 5 minute apoi eliberam presiunea prin ridicarea cu grija, putin cate putin, a supapei speciale. Deschidem capacul si, daca pipotele si-au lasat prea multa zeama, vom indeparta o parte din aceasta lasand in vas doar cat sa ne ajute la sosul de bulion.  

Punem peste pipote 2 linguri cu bulion si usturoiul feliat. Prin amestecare dizolvam bulionul in sosul existent  si pornim aparatul pe program Brawn/Saute pentru inca 5-10 minute, fara a pune capacul . 

Daca avem noroc, ambele preparate se termina cam in acelasi timp . 

Am decorat pipotele cu patrunjel verde si le-am servit alaturi de cartofi prajiti fara ulei.

Era sa uit!  Tot timpul prepararii si servirii am avut-o alaturi pe Oana, cea care mi-a usurat munca si cu care am inchinat si-un pahar de whiskey . 

 

TIPS-URI

1

Gatiti neaparat cu poza Oanei langa voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Un pranz cu Oana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mirela0911 1

14.04.2019, 10:38

Sigur a iesit mancarea buna cu o asa companie! Bravo, Costel!

Oana 1

15.04.2019, 11:59

Maaaai, daca stiam, nu ratam pranzul asta! Chiar arata super! In special cartofii aia prajiti, sunt mare fan Bravo, Costel, te pricepi! Ma bucur tare ca va sunt de ajutor

laura_n 1

17.04.2019, 14:26

Bravoo, Costel ))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune