Uscatele

de LUK in Dulciuri, 21 Ian 2011 | 46418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450gr faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingura de smantana
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Uscatele:

 Se omogenizeaza bine cele 4 linguri de zahar pudra cu oul intreg,zaharul vanilat si smantana.Se adauga laptele,praful de copt si bicarbonatul stinse in zeama de lamaie, apoi faina.Va rezulta un aluat mai tare,potrivit pentru a putea fi intins si modelat.

 Se intinde o foaie pe blatul uns cu ulei.Se taie fasii pe lung,apoi pe diagonala obtinindu se romburi.In mijlocul fiecarui romb se face o gaura.Prin aceasta gaura se intorc extremitatile rombului de sus si de jos..Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc.Fierbinti se pudreaza cu zahar pudra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LUK 1

23.01.2011, 23:43

Kamy..imi pare rau ca mama ta nu mai e.. ...poti sa mananci d aici oricand

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:02

bune bune asociate cu mama si copilaria

LUK 1

24.01.2011, 14:47

Motane..se pare ca toata lumea le asociaza cu mama..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu malai